Prajitura frantuzeasca

de Sidy in Prajituri, 16 Apr 2012 | 16208 vizualizari

 

Este o prajitura aspectoasa si foarte buna, cu care nu veti da gres in fata musafirilor niciodata.O puteti trece cu siguranta in categoria prajiturilor de sarbatoare.

 

INGREDIENTE

  • Pentru foi :
  • - 400 gr făină
  • - 150 gr zahăr
  • - 150 gr margarină
  • - 1 praf de copt
  • - 2 linguri de cacao
  • - 200 gr smântână
  • Umplutura :
  • - 6 albuşuri
  • - 200 gr zahăr
  • - 150 gr nucă cocos
  • Crema:
  • - 6 gălbenuşuri
  • - o budincă de vanilie
  • - 500 ml lapte
  • - 250 g unt
  • - 200 g zahar praf
  • +
  • - 50 g fulgi din nuca de cocos
  • - 1 borcan visine fara samburi
  • - 100 g stafide
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura frantuzeasca:

Se prepara pentru inceput foile:intr-un vas punem faina, margarina,praful de copt,smantana,zaharul si cacaoa.

Framantam bine si coca obtinuta, se imparte in 2 parti care se vor intinde in doua foi de dimensiunea unei tavi . 

Preparam umplutura:in albusurile batute spuma se adauga nuca de cocos si zaharul.

Punem in tava tapetata cu hartie de copt prima foaie, apoi crema de cocos peste care presaram visinele fara samburi si stafidele inmuiate in esenta de rom si apoi bine scurse.

Peste ele punem a doua foaie si dam tava la cuptorul dinainte incalzit.Lasam sa se coaca la 160 de grade aproximativ 30 de minute.

Facem crema:budinca de vanilie impreuna cu laptele si galbenusurile se fierb la foc potivit pana se ingroasa. Dupa ce  compozitia s-a racit se adauga  untul si zaharul praf.

Cand prajitura este scoasa din cuptor se lasa la racit apoi se adauga crema de vanilie si se pudreaza cu fulgi din nuca de cocos.O lasam la rece cateva ore apoi o portionam.

Pofta mare !

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura frantuzeasca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (48)

gaby_duceag 1

26.04.2012, 12:12

))))
NU BEY, IO VREAU SA AJUT LA CURATENIE )))

diaconta 1

26.04.2012, 12:36

Gaby,iti trimit mesaj sa nu uiti sa scrii si la mine

gaby_duceag 1

26.04.2012, 12:38

)))))))

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu visine si glazura de ciocolata